Direktor ekipe Mercedes tvrdi da Ferrari ima najbrži bolid u šampionatu

Više slika

Više slika

Prošlo je mnogo vremena od kada je bilo ko uspeo da se nosi sa Mercedes-AMG Petronas bolidima u Formula 1 šampionatu...

Sada, međutim, deluje da Ferrari radi daleko više od običnog sustizanja svog rivala, po pitanju tempa. Čak i prošle godine, Sebastijan Fetel izgledao je veoma moćno tokom prve polovine sezone, ali je Mercedes uspeo da dokaže da je njihov automobil ipak bolji od italijanskih. Zapravo, ovakve promene predstavljaju  pravo osveženje za ovaj vrhunski sport.

Fetelova pobeda u Belgiji predstavljala je više nego važnu za Ferrari tabor. Pre svega, ona je pomogla vozaču da se približi Luisu Hamiltonu na vozačkom poretku, a sa druge strane, pokazala je ekipi Mercedes da Scuderia poseduje dobru prednost na pravoj liniji.

„Kada se osvrnem na poslednju trku, ja vidim velike probleme“, rekao je direktor Mercedes tima, Toto Volf. „Imali smo lošu brzinu, a u pitanju je vuča. Pored toga, jasno je da u poređenju sa Ferrari, Red Bull i Force India bolidima, naš automobil najviše spaljuje gume.“

Šef ekipe Mercedes želeo je da kaže kako Ferrari poseduje prednost po pitanju snage, a to je njegov stručni štab mogao da vidi tokom kvalifikacija, posebno na pravcima, a to postaje jasno čim uočimo da je Ferrari dosta slabiji u krivinama, na primer, dok na pravoj liniji njihovi motori nastavljaju da vuku.

„Da, definitivno možemo reći da oni poseduju blagu prednost po pitanju snage.“ Vulf je takođe, pomenuo i da bi sve moglo da se poveže sa tim kako Ferrari kalibrira svoje jedinice. Direktor je odmah odbacio mogućnost bilo kakvih trikova ili prevara, na šta je Hamilton implicirao nakon Fetelove pobede na Spa stazi.

Iako Vulf ne veruje da njegov tim može iznenada da nadoknadi deficit za rivalom tokom noći, on se iskreno nada da će Mercedes nastaviti da se popravlja tokom sezone, optimizujući način na koji pokreće svoje motore.

Sledeće nedelje, trka u Monci predstaviće novi aerodinamički paket ekipe Mercedes. Da li će on ili ne biti dovoljan kako bi se Mercedes borio rame uz rame sa italijanskim timom na stazi sa dosta dugačkih pravaca, ostaje nešto čemu se itekako radujemo da vidimo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group