Direktor McLaren F1 tima obećava bolje

Više slika

Više slika

Sudeći prema direktoru ekipe McLaren F1, Zeku Braunu, MCL33 predstavlja veoma loš trkački automobil, jedan koji ni po koju cenu neće napraviti bilo kakvo iznenađenje po pitanju performansi u ostatku ove sezone...

Forma McLaren tima ove sezone toliko je loša, da njihovi vozači nisu uspeli da se kvalifikuju u prvih deset u Monaku, a osvojili su poene u svega tri od poslednjih devet trka. Glavni razlog tome što trenutno nisu poslednji nego se nalaze na šestom mestu u tabeli konstruktora jeste taj što je Force India morala da se odrekne svih svojih poena.

Kada je upitan o tome da li veruje da njegov tim može da se trgne ove sezone pre njenog kraja, Braun je istakao da će njegova ekipa nastaviti da radi na svom automobilu, ali na nesreću, on je od samog početka veoma slab trkački model, koji ne odgovara najbolje na promene, što samo govori koliko je McLaren nekonkurentan trenutno i ne poseduje dobar trkački bolid.

„Ja do kraja očekujem slične rezultate, možda dobijemo nešto malo više specifikacija na stazi i dodamo balans ove godine, ali definitivno ne očekujem bilo kakva čuda“, rekao je direktor.

McLaren je na ovaj način dobio potvrdu o tome da su ostali timovi daleko nadmašili njegovu postavku modela za ovu sezonu, što samo naglašava da je ovaj tim napravio korak unazad kada je u pitanju razvoj bolida, nečemu što je zapravo, ove sezone potpuno evidentno, kako u motornom, tako i šasijskom segmentu.

Na pitanje kada će ljubitelji McLaren ekipe moći da očekuju povratak forme svojih ljubimaca, odgovor se zasnovao na roku ne kraćem od dve godine.

„Ja vas potpuno uveravam u ime svih stručnjaka koje posedujemo u ekipi McLaren, da posedujemo više nego dobar plan“, dodao je Braun. „Sledeća godina bi trebalo da predstvalja prekretnicu i sledeći korak ka onome što će svi verovatno moći da očekuju u punom kapacitetu i tehničkim mogućnostima naših automobila početkom i tokom sezone 2020".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group