Direktor dizajna Ferrari F1 tima prelazi u Alfa Romeo Sauber

Više slika

Više slika

Kada je ekipa Sauber potpisala ugovor sa brendom Alfa Romeo, dobavljačem njihovih Formula 1 motora, ona nije dobila samo novog sponzora...

Ovakav potez doneo je timu Sauber najuže moguće saradničke veze sa Ferrari taborom, a sada je pokupio i jednog od najiskusnijih inžinjera dodelivši mu poziciju novog tehničkog direktora.

Jedan od navećih tehničkih talenata najbržeg cirkusa, Simone Resta, startovao je sa Minardijem 1998. godine, dok je sa ekipom Ferrari zaujedno od 2001. Njegova poslednja titula u crvenom timu bila je projekt koordinator, ali je de fakto predstavljao direktora Scuderia dizajna od 2014. godine.

Kao tehnički direkotr, ovaj čovek je postavljen na mesto drugog na vrhu Alfa Romeo Sauber F1 tima, odgovarajući samo i direknto generalnom direktoru Frederiku Vaseuru. Ovaj mozak operacije preuzeće svoju novu funkciju 1. juna.

„Simone Resta poseduje najbolji profil koji može upotpuniti našu poziciju tehničkog direktora“, izajvio je Vaseur. „Njegov dolazak u Alfa Romeo Sauber F1 tim obeležava značajan korak napred u našim dugoročnim planovima i projektima, koji ciljaju ka ojačavanju ove ekipe kako bi se postigli veoma ambiciozni rezultati.“

Švajcarski tim je funkcionisao pod okriljem kompanije Ferrari većim delom svoje istorije. Nakon priključivanja ovom šampionatu, 1993. godine, Sauber je krostio Ferrari motore, rebrendirane od strane maležanskog naftnog giganta Petronas, 1997. godine, a zadržao ih je u upotrebi sve do 2005., kada je tim otkupljen od strane BMW-a. Nakon što je bavarski proizvođač istupio iz takmičenja 2010. godine, Sauber je vratio Ferrari motore i nastavio saradnju sa ovim tomom do danas.

Ova ekipa se, doduše, grčevito bori kako bi povratila formu, koju je posedovala pod BMW patronatom, međutim, poslednju sezonu uspela je da završi na predzadnjem mestu. Sa Restom na kormilu i pojačanom saradnjom sa Maranelom, mogućnosti za promene izgledaju veće nego ikad.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group