Danijel Rikardo napušta McLaren

Nakon duge letnje pauze u svetu Formule 1, ispunjene glasinama i insajderskim izveštajima, konačno smo dobili zvaničnu potvrdu da će Danijel Rikardo zaista napustiti McLaren nakon završetka 2022 sezone...

Glasine o njegovom odlasku cirkulišu duže vreme zbog njegovih mešovitih performansa tokom prethodne dve godine, odnosno otkako se pridružio timu iz Vokinga, ali smo pre nekoliko dana dobili zvaničnu objavu, koja je potekla od tima i samog vozača.

Australijaski trkač rekao je da je doneo odluku o prekidu svog trogodišnjeg ugovora sa McLaren timom nakon samo dve sezone bila podržana i od strane timskog CEO Zeka Brauna i direktora andreasa Sidla. Uprkos činjenici da je dosadašnja sezona za njega bila poprilično burna, Rikardo je prošle godine izjavio da je dostigao svoj vrhunac, donevši svom timu prvu pobedu nakon 2012.godine i prvi podijumski finiš pored Landa Norisa tokom 11 godina.

"Za mene je bila privilegija da budem deo McLaren Racing porodice tokom protekle dve sezone, međutim, nakon nekoliko meseci razgovora sa Zekom i Andreasom, odlučio sam da raskinem svoj ugovor timom ranije, i dogovorili smo se da se sporazumno raziđemo na kraju ove sezone", otkrio je on.

Za sada, nijedan drugi tim nije tvrdio da je Rikardo prešao kod njih, ali on je rekao svojim fanovima da i dalje ima želju da se nadmeće u F1 takmičenjima. "Objaviću svoje planove vezane za budućnost kada za to dođe vreme, ali šta god da sledeće poglavlje moje karijere donosi, mogu da kažem da nemam razloga za kajanje i da sam ponosan na trud i rad koji sam posvetio McLaren timu, posebno prošlosezonsku pobedu u Monci", dodao je. "Uživao sam radeći sa svima u McLaren timu, kako na stazi tako i Vokingu i daću sve od sebe sve do kraja ove sezone. Nikada nisam bio više motivisan za takmičenje i učestvovanje u ovom sportu, i jako se radujem svemu što tek dolazi".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group