Da li je Mik Šumaher spreman za F1

Sin legendarnog Mihaela Šumahera dobija šansu da se takmiči u najbržem cirkusu na planeti...

Pošto je pokazao odlične rezultate u F2 segmentu, Mik je dobio poziv od Hasa da se priključi Formuli 1 i da se bori za titulu sa najboljim vozačima na planeti.

Nakon što je ovu ponudu prihvatio, mladi Nemac je izjavio: „Želeo bih da zahvalim Has F1 timu, Scuderiji Ferrari i Ferrarijevoj vozačkoj akademiji što su mi ukazali poverenje. Takođe želim da priznam i pružim svoju ljubav roditeljima - znam da im sve dugujem “, kaže mladi vozač. „Oduvek sam verovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Takođe moram da se zahvalim svim velikim ljubiteljima moto sporta koji su me podržavali tokom moje karijere. Daću sve od sebe, kao i uvek i radujem se što ću ići na ovo putovanje zajedno sa Hasom. “

„Veoma sam zadovoljan što smo u mogućnosti da potvrdimo dolazak Mika Šumahera u našu postavu vozača za sledeću sezonu i radujem se što ću mu poželjeti dobrodošlicu u tim“, dodao je direktor Has tima, Ganter Stajner. „Čvrsto verujem da je stekao priliku da diplomira u Formuli 1 na osnovu svojih performansi. Pred nama je prilika da kao tim ocenimo i negujemo kao ovog vozača pred kojim je velika karijera“, dodao je on.

Međuitm, mnogi se pitaju da li je on spreman za F1 i da li uopšte može da izdrži pritisak, jer treba da se pokaže kao naslednih svog oca, čiji rekord u osvojenim titulama još uvek nije prestignut. Tim koji stoji iza njega kaže da je on mlad i još uvek neiskusan vozač, ali da ima potencijala i da će se kroz par godina razviti u vozača koji će biti glavni takmičar za titulu.

Ispod možete videti i njegove najbolje momente iz F2 2020 sezone, pa sami procenite da li je dorastao ovom izazovu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group