Corvette sa dva turbo punjača premašio rezultat McLaren F1 modela

Modifikovani Corvette Z06 model premašio je brzinu od 386 km/h tokom Texas Mile događaja, postavljajući najbolji rezultat vikenda i nadmašivši maksimalnu brzinu automobilske ikone...

U vlasništvu Pirsa Maršala, ova Corvette Z06 Carbon Edition jedinica iz 2011. godine, razvila je maksimalnu brzinu od 390.5 km/h, što je lični najbolji rezultat za automobil i vozača, sasvim dovoljan kako bi pomerio na drugo mesto McLaren F1, dosadašnjeg najbržeg proizvodnog automobila na svetu.

Vozilo je kreirano od strane Endija Megesa, profesionalnog GM tjunera i vlasnika kompanije ADM Performance iz Luizvila. Z06 u fabričkom formatu dolazi sa sedmolitarskim LS7 V8 modelom, koji razvija 505 ks, ali na njegovom mestu se u ovom slučaju nalazi 6,55 litara veliki LME blok, opremljen sa dva turbopunjača.

Nažalost, nisu nam poznati podaci o količini konjskih snaga ovog motora, ali jedan Facebook post iz 2015. okriva da ova jedinica poseduje 1.200 ks, ali sa punim pravom možemo tvrditi da sada poseduje daleko više od toga.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group