Chevrolet Camaro GT4.R - spreman za trku

Više slika

Više slika

Prošlog proleća kompanija Chevrolet objavila je da priprema trkački i fabrički Camaro GT4.R. model...

Model baziran na već suludom Camaro ZL1 LE, Camaro GT4.R razvijan je u pogonima Pratt & Miller Engineering kompanije, iste one grupe koja je kreirala Le Mans Corvette C7.Rs. baš kao i ZL1 LE, GT4.R napajan je V8 motorom sa superpunjenjem i 6,2 litara zapremine, koji je sada dostupan svim privatnim GT4 tkačkim timovima. Cena novog automobila američkog brenda iznosi 259.000 dolara.

Dva trkačka tima već su kupila novi GT4.R model koji će se takmičiti u trkama 2017. Pirelli World Challenge GTS Drivers šampionata, timovima konstruktora i timovima šampionata, kao i  2017. IMSA Continental Tire SportsCar Challenge serije.

Sa minimalnom mogućom kilažom od 1.420 kg, Camaro GT4.R poseduje dinamiku koja je razvijana i testirana u vazdušnim tunelima pune veličine. Njegov V8 motor sastoji se od direktrnog ubrizgavanja, prilagođenih karbonskih usisnika, specijalno kreirane bregaste osovine i turbina MS6 ECU kompanije Bosch Motorsport. Sa svim tim na umu GT.R može biti tjuniran na 480 ks.

Ovaj trkač takođe poseduje dosta aksesoara za karoseriju, posebno šire prednje branike, produžetke haube, aerodinamične pragove i prednji deo zajedno sa vratima kreiranim od ugljeničnih vlakana. Takođe, tu su i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, prednji paneli i spliteri, od kojih svi nose GT4 specifikacije. Camaro GT4.R se oslanja na komplet Forgeline točkova livenih iz jednog komada, 18 inča u prečniku napred i nazad.

Tu su još i Brembo Motorsport prednja kočiona klešta sa šest klipova, četiri pozadi, kao i podesive, specijalni zaštitni kavezi prilikom prevrtanja, na obe strane. Sada, svi ljudi koji žele da osnuju GT4 tim i svi poznati timovi koji žarko žele novu ultimativu trkačku mašinu, mogu se obratiti kompaniji Chevrolet koja će biti više nego rada da im proda jednu od njih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group