Catheram prodao F1 tim

Catheram je odlučio da smiri nagađanja i da potvrdi da su prodali svoj F1 tim konzorcijumu investitora iz Švajcarske i srednjeg Istoka, a ovaj potez bi po njihovim rečima trebao da omogući Catheramu da se posvete bitnijim stvarima...

 

Drugim rečima, preostali brendovi ove grupe -  Caterham Cars, Caterham Composites, Caterham Technology & Innovation (CTI), Caterham Racing (in GP2), Caterham Moto Racing Team (Moto2) i Caterham Bikes – će ostati pod kontrolom direktora Grahama Macdonalda i suvlasnika Tony Fernandesa i Kamarudin Meranuna. 

"Prvo, želeo bih da se zahvalim svima koji su se posvetili F1 timu od početka postojanja 2009. godine. Obezbedili smo novu budućnost za F1 tim sa Dr Kollesom koji će osigurati da Catheram ime ostane u Formuli 1, što nam daje promociju brenda, kao i mogućnost da se posvetimo drugim stvarima dok tim ostavljamo u sigurnim rukama", rekao je Graham Macdonald. 

Prema izveštajima, svi automobili koji izlaze iz Catheram fabrike su rasporodati do početka 2015. godine, a kompanija mora da poveća proizvodnju da bi ispunili sve zahteve kupaca za model Catheram Seven, a pored toga radi se i na razvoju kompletno novog modela, koji su do skora razviljali sa Renault Sportom.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group