Casil Motors nastavlja kreiranje edicija baziranih na Bugatti EB110 modelima

Više slika

Više slika

Proizvođač automobila Casil Motors, objavio je svoje planove za stvaranje ultimativne ograničene serije za sve iskonske ljubitelje superautomobila...

Ova linija biće oslobođena svih prednosti modernog doba, elektronskih dodataka i biće kreirana na bazi slavnog Bugatti čuda.

Iako ova kompanija i dalje nije potvrdila svoje zvanično ime, prethodno je postala poznata kao PSC Motors i razvila je SP-200 SIN koncept, u kome se nalazi devetolitarski V8 motor, sa izlaznom snagom od 1650 ks i maksimalnom brzinom od 450 km/h. Imajući ove neverovatne cifre performansi na umu, ne predstavlja nikakvo čudo što ovaj automobil nikada  nigde nije otišao.

Međutim, ovaj  brend se ovoga puta nada boljoj sreći, a njen generalni direktor, Antonio Kalva namerava da konačno stavi u proizvodni proces model Edonis, od čijeg je predstavljanja prošlo gotovo 17 godina.

Za sve koji nisu upoznati sa pričom koja se nalazi iza linije Edonis, Kalva tvrdi da ju je spasio od propadanja početkom devedesetih godina, kada se grupa bivših zaposlenih udružila kako bi svojim novcem kupila sve materijale i licence koji su bili namenjeni proizvodnji EB110 linije. Tim je osmislio lični projekat, nazvan Edonis, ali nikada nije uspeo da ga pokrene.

Kasil je dobio sva prava za ovaj projekat prethodne godine, a sada namerava da ga ostvari. Za novi automobil se tvrdi da će posedovati ručno kreiranu aluminijumsku karoseriju, koja će biti postavljena na blago modifikovanu šasiju, dobijenu direktno iz EB110 neostvarene linije.

Motivacija, prema navodima, dolazi iz twin-turbo dvanaestocilindraša zapremine 3,8 litara, dobrog za 720 ks. Ova mašina biće uparena sa šestostepenim menjačem koji ovu snagu šalje na zadnje točkove. Kako iz kompanije tvrde, ova konfiguracija omogućiće automobilu da ubrza do stotke za 3,4 sekunde, pre nego što dostigne 354 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group