Carlos Sainz ostaje u Red Bullu

Španski vozač Formule 1, Carlos Sainz će ostati u Toro Rosso timu treću godinu za redom, pošto je Red Bull potpisao...

 

Ove godine, Sainz je postigao 18 poena i čak uspeo da završi kao P6 u Španiji, što je odmah pokrenulo spekulacije o njegovoj budućnosti i interesovanju drugih timova. Red Bull je ućutkao priče, produženjem ugovora za Toro Rosso, na još jednu sezonu. 

"Ranije ove nedelje smo produžili ugovor, tako da ostaje u Red Bullu još 12 meseci", rekao je Red Bull Racing Team direktor Christian Horner, na pitanje o 21ogodišnjem vozaču. 

"Kao i svi vozači koji su pod ugovorom Red bulla, imamo mogućnost da ih prebacimo gde nam treabaju. On je trenutno u Toro Rosso timu, gde će biti i naredne godine". 

Horner je dodao da aktuelni timski partner Carlosa, Daniil Kvyat, ostaje takođe naredne godine, dodajući da bi bio iznenađen kada bi Sainz imao drugog partnera u narednoj sezoni. 

"Smatram da Dany nastavlja svoj razvoj, možete i sami da vidite da se polako pronalazi, a nema kandidata koji bi mogao da pokuca na vrata i zatraži njegovo mest". 

Carlos Sainz će nastaviti 2016. kampanju kada Formula 1 nastavi na Velikoj nagradi Australije ovog vikenda. Sainz je trenutno ispred Kvyata u tri od četiri trke koliko su u istom timu, osim u Bakuu, gde nije završio. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group