Brutalni Porsche 911 Hoonipigasus model Kena Bloka

Ken Blok i njegov tim kreirali su neke od najsuludijih trkačih i drifting automobila svih vremena, ali poslednji projekat, nazavan Hoonipigasus, verovatno predstavlja nešto najsurovije što smo imali priliku da vidimo do sada...

Neverovatna kreacija nedavno je premijerno predstavljena i biće vožena od strane Bloka na predstojećem Pikes Peak međunarodnom brdskom usponu. Nova mašina je kreirana u saradnji između Hoonigan Racing Division i BBi Autosport brendova i takmičiće se u Pikes Peak Open klasi.

Iako je Hoonipigasus startovao svoj život kao klasični Porsche 911, on sada deli veoma malo sa prošlim sobom. Gotovo svaki panel je potpuno nov i namenjen dramatičnom povećanju širine vozila i radikalnom popravljanju aerodinamike. Među brojnim očiglednim aero-elementima, moguće je videti masivni prednji spliter i ogromno zadnje krilo.

U svom poslednjem videu, Ken Blok je pružio izvanredan uvid u novu zver i sve što je urađeno kako bi ona oživela. Jedan od najunikatnijih aspekata ovog modela jeste činjenica da je on sada srednjeg motora i pogona na svim točkovima. Navodno, ovo je prvi Porsche 911 model ikada kreiran sa srednje montiranim agregatom i pogonom na obe osovine.

Ova jedinica bazirana je na pogonskom sklopu 911 GT3 R trkačkog automobila iz 2016. godine i poseduje nove klipove, klipnjače i klinove glava, zajedno sa parom najvećih turbo-punjača kreiranih ikada od strane motosport divizije Garrett brenda. Motor sada ima četiri litre zapremine, pokreće ga metan, obrće se do 9.600 rpm i pumpa 1.400 ks u normalnim uslovima, odnosno na nivou mora, dok će u Pikes Peak trci isporučivati 800 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group