Brutalni Ford Focus RS RX predstavlja novo reli oružije

Više slika

Više slika

Ukoliko postoji nešto u čemu uživamo isto koliko u reli trkama, onda je to predstavljanje novih automobila koji će praštiti sledećih nekoliko sezona...

Predstavljen na Circuit of the Americas prethodne nedelje, novi Focus RS RX upravo je jedna od dve jedinice koje će Blok i njegov novi timski kolega voziti u Svetskom reli šampionatu ove sezone.

Oni su opremljeni od strane Ford Performance divizije, dok ovoga puta u kreiranju novog modela nije učestovala lična Blokova Hoonigan Racing ekipa, već njen član Stiv Arpin i brend Leoenbro Motosports. Moglo bi se reći da je popularni vozač jednostavno tu uz projekat, ali on neće voziti novi automobil sam, postavljajući prvenstveno svoje marketinške veštine i one njegove široke mreže, u korist postavljanja ovog tima na mapu sveta.

"Očigledno je da sam veoma uzbuđen zbog partnerstva sa Kenom ovog prvenstva", izjavio je Arpin. "On i ja smo oduvek imali veoma dobru saradnju na stazi i smatram da smo obojica u poziciji da pomognemo jedan drugome ove sezone. Ja sam takođe veoma ponosan na činjenicu da je Ford Performance uveo mene i moj tim u dalje razvijanje Focus RS RX relikros programa, a automobil se pokazao fantastično na testiranjima i revizijama koje smo kreirali, tako da ne mogu dočekati da izađem na stazu i postavim ga na ultimativni test u borbi protiv konkurencije."

Predstavljanje novih modela na COTA stazi može biti sve, samo ne slučajna. Dva vozača će se takmičiti u nekoliko rundi Americas Rallycross Championship (ARX) takmičenja, baš na ovom trkalištu 14. jula i krajem septembra, kada će se Blok takođe, takmičiti i u američkoj turneji Svetskog reli šampionata, koji će se održati istog vikenda. U međuvremenu, oba vozača će se naći na raspolaganju ARX seriji na Trois Rivieres u Francuskoj Kanadi i Nitro World Games događaju, koji se održava u Utah Motorsports Complex areni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group