BMW predstavlja novo M čudovište za trkačke staze

Jedina stvar koja raste brže od inflacije tokom poslednjih nekoliko godina, jesu prednje maske BMW automobila...

Predmet brojnih debata do do pre nekoliko dana, bio je i dugo očekivani, potpuno novi LMDh BMW M Hybrid V8 trkački automobil, koji je upravo predstavljen i koji ipak nije uspeo da se oslobodi ovog trenda. Proizvođač je juče predstavio svog najnovijeg trkača kako bi se takmičio na IMSA WeatherTech SportCar Championship takmičenju 2023. godine. Kada krene da se trka, novi automobil neće imati ovu liveriju, naravno.

Kamuflažu koju sada vidine na BMW M Hybrid V8 modelu, ljudi kompanije specijalno su dizajnirali kako bi sakrili pojedine geometrijske detelje ključne za performase i ona će biti na karoseriji sve do početka testiranja. Umesto u okviru proslave pola veka od rođenja M brenda, ovaj model zapravo poseduje reference iz svih pet dekada uobličene u njegovo postojanje. Ovo znači da novi trkač poseduje dizajnerske karakteristike 1976 BMW 3.0 CSL, 1981 M1/C, 1978 320i Turbo, 1986 GTP, M3 E36 GTS-2, Z4 GTLM i M8 GTE automobila poređanih u grafičkom mozaiku.

Ostatak njegovog dizajna, u međuvremenu, deluje baš ovako zbog toga što je automobil kreiran kako bi izgledao kao moderan BMW. Razvojni tim imao je pred sobom zadatak ne samo da učini model bržim i aerodinamičnijim, već takođe i da uključi elemente kao što su M retrovizori, Hofmeister kink u prozorskoj grafici, ikonične duple farove kompanije BMW i naravno, masivnu prednju masku.

Kao karakteristiku modernih BMW modela, ovaj sportski specijal poseduje čak i centralni kanal koji se spušta niz haubu baš kao i kod trenutnog M4 modela. Slobodno možemo reći da je ovo izvedeno na pravi način i da ne ostavlja previše prostora za bilo kakve kritike, a iako izgleda prilično slično kao gomila drugih trkača izdržljivosti, prednji deo novog modela zaista poseduje holistički dizajn, posebno u poređenju sa prednjom maskom BMW V12 LMR modelom, koji je osvojio Le Mans trku 1999. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group