BMW M6 GT3 Evo dobija paket koji poboljšava upravljanje

Više slika

Više slika

U poslednje vreme mnoge kompanije razrađuju svoje sportske projekte punom parom i obnavljajući ili stvarajući nove linije, svim silama žele da ostanu konkurentni u svim poljima...

Ovo je slučaj i sa bavarskim proizvođačem automobila, koji veoma naporno radi na razvijanju najnovijeg M8 GTE modela, ali to nipošto ne znači da je BMW potpuno zaboravio svoj M6 GT3 sportak, koji svakako mora dobiti svoja bolja izdanja i inovacije kako ne bi pao u zapećak i bio ostavljen u prašini od strane svojih rivala.

Pošto je poslednjepomenuti model sa nama već nekoliko godina, kompanija BMW priprema tehničke dodatke koji stižu u paketu predstavljenom za sledeću godinu i poznatom kao M6 GT3 Evo. Dizajnirana kako bi popravila takmičarske karakteristike na Ninburgringu i ostalim stazama, ova poboljšanja poseduju primaran fokus na obnavljanju i usavršavanju vozačkih mogućnosti, posebno svih regularnih i neprofesionalnih korisnika modela.

BMW je odbio da ulazi u specifikacije, ali je izjavio da novi paket tehničkih modifikacija takođe cilja ka popravljanju izdržljivosti, ali i optimizacije automobila tokom pauze u šampionatu. Jedan deo ovih usavršavanja dolazi u vidu promene određenih komponenata, dok će ostale biti blago ili potpuno redizajnirane.

Očekuje se da će ovi potezi biti izgrađeni na bazi prethodnih koje su donele osvežavanje motora koji sada poseduje rejting od 10 do 15.000 pređenih kilometara. Ove cifre možda ne deluju kao velike promene, ali one definitivno pomažu prilikom redukovanja operativnih troškova.

U jednoj izjavi, test vozač kompanije BMW izjavio je da „zahvaljujući ovim usavršavanjima, BMW M6 GT3 model dobija daleko lakše upravljanje, mnogo je udobniji prilikom vožnje i skladniji“.

Njegova izjava je potvrđena od strane direktora BMW Motorsport Jensa Markua, koji je izjavio: „BMW M6 GT3 ostaje zvezda BMW personalizovanog, trkačkog opsega proizvoda, a poslednji testovi na našoj pomoćnoj stazi pokazali su da smo kao kompanija napravili veliki korak napred, posebno po pitanju vozačkih karakteristika.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group