Bivši F1 vozači za volanom Peugeot hiperautomobila

Više slika

Više slika

Kamapanja kompanije Peugeot namenjena 2022 World Endurance Championship takmičenju, uključuje i tri bivša Formula 1 vozača...

Ne tako davno francuski proizvođač automobila objavio je svoje planove za takmičenje u najnovjoj Le Mans Hypercar klasi koja startuje od sledeće godine, dodatno upisavši Kevina Mangnusena, Paula Diresta i Žan Erik Vergnea kao glavne vozače, kojima će se uskorko pridružiti Loik Duval, Gustavo Menezes i Mikel Jansen kao najnovije pojačanje.

Tokom ovog takmičenja u World Endurance Championship klasi trka izdržljivosti Peugeot će koristiti dva vozila, ali francuska kompanija još uvek nije objavila koji će se od šest najavljenih vozača naći u kom modelu. Takođe, još uvek nije odlučeno kojim redosledom će se vozači pojavljivati  i u kojim će trkama tokom 2022 WEC sezone imati svoj debi.

“Pored njihovih neosporivih individualnih trkačkih veština, glavni kriterijum koji uzimamo u obrzir jeste korelacija koju vozači poseduju među sobom, njihove lične karakteristike i sposobnosti da sarađuju zajedno kako bi bili savršeno motivisani i gurali svoj tim napred, jer u slučaju trka izdržljivosti, ljudski faktor igra najveću ulogu”, izhavio je Žan Mark Finot, generalni direktor trkačkog segmenta kompanije Peugeot. “Dodatno, naš cilj je da stvorimo jako jezgro ekipe i da imamo podršku naših ljudi, koja predstavlja prioritet i ne zasniva se samo na njihovim istorijama i dostignućima.”

Kevin Magnusen izgubio je ugovor sa svojim Hass F1 timom tokom završetka 2020. sezone i ove godine takmišiće se u Chip Ganassi Racing timu, IMSA WeatherTech SportsCar Championship takmičenja. U međuvremenu, Dirasta je osigurao svoje mesto u Peugeot timu nakon sezone trkanja u LMP2 šampionatu, dok je Vergne takođe, proveo poslednje četiri godine takmičeći se u istoj klasi.

N.Đ.

Izvor: Peugeot

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group