Bentley napada rekord takmičenja u brdskom usponu

Kompanija Bentley najavila je povratak u Pikes Peak internacionalni šampionat brdskog uspona, ovo će predstavljati treće učešće britanskog brenda nakon mnogo godina i legendarnog usponda na planinu Kolorado...

Bentley još uvek nije potpuno otkrio koji će rekord napasti, ali je iz kompanije naglašeno da će njihova trka biti vožena u Continental GT3 modelu, od strane ličnog FastR tima. Continental GT3 napaja četvorolitarski twin-turbo V8 motor sa Cosworth tjuniranjem i menadžmentom.

Oslobođen restrikcija, Bentley dobija mašinu dobru za više od 550 ks na radilici, koji putem Ricardo šestostepenog sekvencijalnog menjača sa AP trkačkim kvačilom odlaze na zadnje točkove. Pogonsko vratilo kreirano je od ugljeničnih vlakana i automobil poseduje nezavisno vešanje sa duplim kontrolnim rukama napred i pozadi, praćenim sa četiri podesiva trkačka amortizera.

Karbonski prednji spojler i zadnje krilo pojačavaju silu potiska, ali će ona svakako biti prilično uvećana na visokim kotama i nadmorskoj visini Pikes Peak trke. Bentley je postepeno stigao do ove trke, postavljajući rekorde prošle i pretprošle godine. Tokom svog prvog učešća, rekord proizvodnog SUV modela Bentayga obeležen je vremenom od 10:49,9, što ga je učinilo bržim od Tesla Model 3 Performance automobila koji se takmičio prošle godine.

Ovaj brend kasnije je izravnao rekord za proizvodne automobile tokom 2020. godine sa Continental GT modelom. Baš kao i Bentayga, Continental GT je vožen od strane Risa Milena, dok je ovaj W12 kupe stigao na vrh planine u vremenu od 10:18,488. Iako kompanija Bentley nije objavila koji rekord će napasti sa Continental GT3 izdanjem, sa trenutn, upravo to deluje kao dobra meta.

Glavni rekord drži, primarno za ovo takmičenje kreirani, Volkswagen ID.R električni trkački model, koji je pre tri godine postavio vreme od 7:57,148. Bentley će predstaviti svoje pune planove tokom devetog aprila, sa zvaničnim saopštenjem da će ovo biti poslednji pokušaj u nekoj bliskoj budućnosti. 2021 Pikes Peak International Hill Climb startovaće 27. juna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group