Audi u Maroku testira svoj reli RS Q e-tron model

Testiranje novog Audi RS Q e-tron modela i dalje je u toku pred njegov takmičarski debi na 2022 Dakar Rally šampionatu...

Kako bi pripremili svoj automobil za ekstremne klimatske uslove i izazove koje ova trka izdržljivosti sa sobom donosi, inžinjeri i vozači kompanije Audi uputili su se u Maroko. Tim se u ovoj zemlji susreo sa ekstremnim temperaturama koje su bile veće od očekivanih tokom relija, koji će se prema planovima održati od 2. do 14. januara sledeće godine. Uprkos tome, ovi uslovi su ljudima nemačkog brenda pružili veoma dobru podlogu za testiranje i brojne stvari o kojima mogu da misle.

Ideja iza ovog testiranja zasnivala se na guranju potpuno električnog SUV modela do samih njegovih granica, dok je glavni inžinjer brenda izjavio da je lekcija koju su naučili u ovoj severnoafričkoj zemlji ta da će temperaturna kontrola biti od presudnog značaja. Održavanje baterija u granicama optimalnih temperatura predstavlja ključnu stvar, ne samo zbog izdržljivosti, već i zbog održavanja maksimalnih performansi električnih motora.

Međutim, ovaj novi test nije bio organizovan samo zbog provere izdržljivosti mašinerije, jer su pozvani vozači i suvozači kako bi pružili dodatne informacije o tome kako se RS Q e-tron ponaša na peščanom terenu i kakav je njihov komfor unutar vozila. Tokom ovih testova, kompanija Audi se nalazi u procesu proizvodnje prvog takmičarskog modela, šasijskog broja 104. Napajan sa dva motora iz Formula E automobila nemačkog brenda, ovaj model dobija snagu iz nove Audi Sport baterije, koja se puni putem TFSI motora iz AUDI DTM trkačkih modela, koji u njegovom slučaju služi kao generator.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group