Audi od sledeće sezone u Formula 1 šampionatu

Audi je veoma blizu ulasku u Formula 1 šampionat, preneo je Autocar, navodeći pismo koje je nemački proizvođač automobila poslao FIA organizaciji...

Ovo pismo poslali su Markus Dusman, izvršni direktor kompanije AUDI i Oliver Hofman, član upravnog odbora Audi GT odeljenja za tehnički razvoj, uputivši ga sada već penzonisanom predsedniku FIA, Žanu Todu. Visoki zvaničnici su napisali: „Hvala vam na vašim naporima, sada se nalazimo blizu finiš linije“.

Iako su izvršni direktor i šef tehničkog razvoja izjavili da Audi još uvek nije zvanično dobio dozvolu za učešće u F1 šampionatu od strane VW grupacije, oni su ipak istakli: „Nedavno smo doživeli još jednu prekretnicu u našoj istoriji – prvi nacrt tehničkog, sportskog i finansijskog pravilnika, za koji verujemo da sadrži zadovoljavajuća rešenja za sve naše ciljeve“.

Audi Sport ABT Schaeffler predstavlja tim koji se takmičio u Formula E šampionatu između 2017. i 2011. godine, kada je nemački brend izašao iz njega kako bi se fokusirao na ulazak u Dakar Reli takmičenje. Pismo je zaključeno sledećom rečenicom: „Radujemo se saradnji sa vama i vašim timom, zbog kompletiranja ovog veoma važnog postupka i potvrde našeg Formula 1 učešća sledeće godine“, a ovo nam samo naglašava da će se zvanično objavljivanje ove vesti dogoditi u toku nekoliko narednih meseci.

Volkswagen želi da preuzme sve prednosti novih pravilnika za pokretačke sklopove koji će stići 2026. godine. Nova regulaciona pravila učiniće F1 bolide daleko ekološki ispravnijim uz pomoć uključivanja samoodrživih goriva i hibridnih jedinica. Istovremeno, oni će smanjiti masivne troškove razvoja i istraživanja, koji su povezani sa sportom poslednjih godina, što će učiniti da nove kompanije na lakši način pristupe šampionatu i budu konkurentne.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group