Aston Martin Red Bull Racing otkriva novu test liveriju

Više slika

Više slika

Red Bull Racing predstavlja poslednji od timova koji je predstavio svoje izazivače za predstojeću sezonu 2018 FIA Formula One svetskog šampionata...

Mada, kada imamo u vidu da su aero paket i esencijalni oblik najnovijeg bolida daleko od finalne faze, moramo uzeti u obzir da ovo, nažalost, neće biti liverija koju ćemo gledati tokom ove godine. Umesto najnovije šare, RB14 je predstavljen u specijalnoj liveriji plavo/belih nijansi, sa kojom će se Danijel Rikardo takmičiti u predsezonskom segmentu i tokom snimanja na Silverstonu.

Ono što možemo videti, jeste da ispod specijalne liverije postoji iluzija nove sigurnosne komponente kokpita i nedostatak različitih aerodinamičnih elemenata izbačenih iz šampionata ove godine. Krilo V oblika iznad poklopca motora, “monkey seats” duž bočnih strana i ajkuline škrge na zadnjoj strani iznad motora, odnosno pokraj zadnjeg stabilizatora, predstavljaju stvar prošlosti.

Oficijalno predstavljen kao Aston Martin-Red Bull Racing-TAG Heuer RB14, najnovija mašina tima ponovo će se takmičiti sa motorom kompanije Renault, rebrendiranim od strane švedskog proizvođača satova, brenda koji je na sponzorskom planu Red Bull ekipa ukrala pre nekoliko godina od tima McLaren.

Šeme imenovanja i liveriju po strani, oba vozača ekipe, Rikardo i njegov klupski kolega Maks Verštapen, voziće nove RB14 bolide u predstojećem šampionatu, predstavljeni kao glavne nade u pokušaju vraćanja ovog tima na puteve stare slave i u pobedničku formu. RBR je finiširao treći u ukupnom skoru prethodne sezone, na drugom mestu se pronašao godinu dana ranije, ali nije osvojio ni jednu titulu od kada je Fetel dominirao četiri uzastopne sezone od 2010. do 2013. godine.

Ostaje da vidimo da li će ovo biti sezona u kojoj će Red Bull ekipa zaobići Mercedes tokom trke za titulu, mada se šanse dosta smanjuju, ako imamo u vidu već dokazani paket AMG pogonskog sklopa. Neka sve ostane na veštinama mladog tima i nadamo se da će im ova sezona doneti dosta uspeha.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group