Andretti Autosport želi ulaznicu u Formula 1 šampionat

Trenutno, u Formula 1 šampionatu već postoji jedan američki tim, Haas F1, koji se u njemu takmiči još od 2016. godine...

Međutim, ukoliko se ispostavi da su poslednje glasine tačne, ovaj sport bi mogao dobiti i drugu ekipu sa one strane Atlantika. Nedavno su se u javnosti pojavili navodi da je trkački tim Andretti Autosport zainteresovan za kupovinu većinskog dela Alfa Romeo Sauber vlasničke kompanije Islero Investments. Zajedno sa ovim izveštajima stigle su glasine da će nakon ovog poteza trkačka ekipa zvanično priključiti F1 takmičenju, takođe.

Uprkos tome što su sve informacije prilično oskudne u ovom trenutku, postoji dosta razloga zbog kojih je ovakav poslovni potez sasvim razumljiv za Andretti Autosport, koje je The Race kanal potpuno objasnio u svom poslednjem videu. Kupovinom većeg dela Islero Investments, američka trkačka kuća dobilja kontrolu nad Sauber Motors i Sauber Engineering odeljenjima. Sve ovo je neverovatno privlačno za Andretti Autosport, posebno zbog toga što nezavisni tim već poseduje iznvanrednu infrastrukturu, uključujući i napredan vazdušni tunel.

Kupovinom kontrole nad postojećim timom takođe je prilično dobro za Amerikance zbog toga što novi timovi kreirani iz početka, potencijalno moraju platiti dvesta miliona dolara kako bi dobili ulaznicu u najbrži cirkus. Ovo bi moglo da bude potpuno zaobiđeno, dok bi bili izbegnuti i svi ostali troškovi vezani za startovanje novog F1 tima na prvom mestu. Andretti Autosport je zvanično naglasio da je zainteresovan za takmičenje u F1 šampionatu, ali ovaj tim nije želeo da komentariše bilo šta vezano za ovaj poslovni potez.

Ovakav potez mogao bi biti koristan i za Formula 1 šampionat, koji je otvoreno izrazio interesovanje za rastom i širenjem u SAD. Sa Andretti Autosport vozačem, Kolton Hertom, sve više povezivanim sa F1 u zadnje vreme, ovaj novi ugovor mogao bi čak okončati sagu prelaska američkog vozača i njegovog vraćanja u elitno takmičenje. Sa troškovnim okvirima sa kojima dolaze, zajedno sa novim trkama u Americi, Andretti Autosport možda neće biti jedini niti poslednji tim kome će F1 biti više nego privlačan šampionat.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group