Alonso traži zatvorene kokpite

Debata oko toga da li bi Formula 1 trebala da ima zatvorene kokpite nije ništa novo, ali posle poslednjeg sudara ponovo dobija na važnosti...

 

Prošlonedeljna Velika nagrada Japana u Suzuki se završila sudarom Julesa Bianchija koji je udario u zaštitnu ogradu pri brzini od oko 255km/h. Preživeo je, ali šanse za potpun oporavak su male. 

Prema Autosportu, Alonso kaže "da nema razloga da se ova odluka dalje odlaže", i na to dodaje, "Mislim da bismo trebali barem da testiramo ovu ideju. U godini 2014. smo, imamo tehnologiju, imamo avione i mnoge druge primere gde se zatvoreni kokpiti uspešno koriste, zašto ne bismo takvo rešenje uzeli u obzir?"

Naglasio je da su se svi veći sudari u poslednje dve godine završili povredama glave, a zatvoreni kokpiti bi u velikoj meri smanjili mogućnost ovakve povrede. 

Felipe Massa koji je takođe imao opasan sudar 2009. godine u Mađarskoj je izjavio da se u potpunosti slaže sa Alonsom i da bi bilo interesantno istražiti takvu ideju. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group