Aleks Albon od sledeće sezone vozi za Williams

Nakon što je zvezda u usponu, Džordž Rasel, napustio tim, Williams Racing je objavio svoju obnovljenu postavu vozača za sledeću godinu...

Posle godinu dana pauze, za volanom bolida ovog tima naći će se Aleks Albon, koji će se boriti zajedno sa Nikolasom Latifijem. Krajem prošle godine, on je zamenjen u Red Bull Racing ekipi od strane Serđa Pereza i dobio je ulogu rezervnog i razvojnog vozača. Albon, koji je startovao svoju karijeru u Red Bull podmlatku Formula 1 šampionata, tokom 2020. godine nije uspeo da se izbori sa novim automobilom.

Kako je ovo objavljeno, Albon je postao prvi i glavni kandidat za sedište u Williams ekipi. Međutim, zbog toga što je i dalje vezan ugovorom za Red Bull, Williams će verovatno iskoristiti svoju vezu sa čelnicima ekipe Mercedes kako bi kompletirao prelazak pri najboljim mogućim uslovima. Tokom holandske Gran pri trke, Toto Vulf, direktor tima Mercedes-AMG, izjavio da bi Red Bull trebalo da oslobodi tajlandskog vozača obaveze i pruži mu šansu da osigura svoju karijeru u ekipi Williams. Kristian Horner, vlasnik Red Bull Racing tima, uzvratio je veoma oštro, optužujući Mercedes da blokira prelaza Albona u drugu ekipu.

Na kraju, sve se dobro završilo za Albona, koji se vraća u najbrži cirkus, međutim, sudeći prema F1.com, Red Bull i dalje ostaje povezan sa svojim bivšim vozačem, u klauzuli koja uključuje buduće opcije. Tokom potpisivanja ugovora, Albon je izjavio: "Kada godinu dana niste u F1 šampionatu, nikada niste sigurni da ćete se ikada više vratiti, tako da sam veoma zhvalan Red Bull i Williams timovima zbog poverenja koji su mi ukazali i pomogli mi da se vratim u takmičenje."

U međuvremenu, Latifi, koji je sa ekipom Williams već četiri godine, od kojih se trka tri, takođe je uzbuđen zbog svog učešća u borbi, makar još godinu dana koliko mu ostaje od ugovora. "Ciljam ka nastavku popravljanja rezultata, tako da svi možemo uživati u prednostima prilike koja nam je pružena sledeće godine. Veoma sam uzbuđen što ću u sezoni 2022. voziti novi model bolida, što će donekle predstavljati svež početak za sve nas. Privilegovan sam što mogu biti deo te istorijske promene."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group