Žestok udarac Cayman GT4 modela u zaštitnu ogradu Nirnburgringa


Postoji razlog zbog kog se Nirnburgring često spominje u kontekstu zelenog pakla...

Zeleni deo ovog nadimka, odnosi se na činjenicu da se trkačka staza nalazi u gustom šumskom predelu, dok deo sa paklom možemo prepisati ekstremno opasnim uslovima koji vozačima ne opraštaju ni najmanju moguću grešku.

Dobra vest je ta, što svi moderni automobili poseduju sve bolje karakteristike i ponašaju se daleko inteligentnije prilikom brzinskih udaraca, što ujedno rezultira manjim brojem žrtava, onda kada stvari neminovno krenu po zlu. Ovaj Porsche Cayman GT4 nije ni po čemu različit, a prilikom indcidenta u kome je učestvovao, apsorbovao je inicijalnu kinetičku snagu udarca kao pravi šampion teške kategorije. Međutim, kao što njegov vozač sam može potvrditi, stvari su svakako mogle da odu mnogo gorim putem.

Kako je vozač kratko izjavio u komentaru koji možete videti odmah ispod videa na youtube kanalu, postaje jasno da njegovo zadovoljstvo time što je prošao kako jeste i uspeo da se izvuče bez i jedne povrede predstavlja pravo olakšanje, pored toga što je imao prilično jaku vrtoglavicu odmah po izlasku iz svog automobila. Uprkos tome što su vozila postala sve bolja prilikom sudara i jakih udaraca, ljudsko telo nažalost nije, tako da svaka nemila situacija i potresi, mogu negativno uticati na njega, bilo povredom ili nečim gorim.

Ovaj udes dogodio se prošlog marta tokom otvaranja VL1 sezone i izavan je zbog prevelike brzine vozača Cayman modela prilikom izlaska iz leve krivine, gubitka stabilnosti zbog iste, što je urokovalo zakucavanjem u zaštitnu ogradu.

Da je Pera otišao pravo u policiju, odnosno, da je vozač upravljao automobilom pri manjoj brzini u ovom zavoju, verovatno bi zaobišao silovit udarac u levu stranu zaštitne ograde, odmah nakon što je očešao model o desnu. Međutim to što se dogodilo imalo je odličan krajnji rezultat, te zato pravimo digresiju. Ali, na kraju je ipak najbolje od svega što niko nije bio povrđen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group