Žak Vilnev smatra da je ekipa Williams mrtva

Više slika

Više slika

Ukoliko posmatrate trenutni poredak na tabeli konstruktora F1 šampionata, možete videti da je ekipa Williams poslednja, sa svega četiri poena, zahvaljujući iznenađujućem osmom mestu Lensa Strola u Azerbejdžanu...

U međuvremenu, ruski vozač Sergej Sirotkin predstavlja jedinog koji nije postigao ni jedan poen ove godine, što samo naglašava u koliko lošem stanju se ova ekipa nalazi, posebno kada je uporedimo sa 2014. i 2015. godinom, kada je Williams bio treći najbolji automobil u ukupnom poretku.

Sada, svi ljubitelji ove ekipe, koji se nadaju da stvari mogu biti preokrenute, ipak bi trebalo da iskontrolišu svoj entuzijazam, posebno zato što bivši vozač i svetski F1 šampion iz 1997. godine, Žak Vilnev, ističe kako nema nade za njegov bivši tim.

Kada je upitan da li se Williams može popraviti ove sezone, Vilnev je kratko odgovorio: "Ne. Taj tim je definitivno mrtav", nastavivši - "Kod njih nažalost, ne postoji menadžment. Pre pet godina je postojao izbor, postaviti naslednika ili staviti katanac na vrata. Uprava je postavila Kler umesto Džonatana, koji vodi Williams heritage diviziju. Ovo se ispostavilo kao velika i očigledna greška, a samo pogledajte gde je ova ekipa sada", zaključio je bivši Williams vozač.

Iako sve ovo zvuči pomalo oštro, Kanađanin ne greši previše i ova slavna ekipa je pala najniže ikada u svojim takmičarskim danima, posebno kada uzmemo u obzir 2014. i 2015. sezonu, kada je Williams modele napajao Mercedes i kada su finiširali na trećem mestu u poretku konstruktora, jer ne treba ni pominjati slavne devedesete godine, kada su osvajali ili se borili za titulu.

"Morate priznati da ste u kanalu. Ja stvarno ne znam kako se neko može od ovoga oporaviti, jednostavno, ne vidim", naglasio je Vilnev. "Pored svega, kada imate dva vozača bez ikakvog iskustva, to vam svakako neće pomoći, svakako ne timu kao što je ovaj."

Iako je britanska ekipa izbegla direktan odgovor, Kler Vilijams je napomenula prošle nedelje da se njen tim nalazi u procesu identifikacije svih slabosti, ističući da njegova trenutna forma takođe, predstavlja i mogućnost značajnog pomaka napred.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group