24 sata Le Mana odloženo zbog Korone

Još jedna čuvena trka odložena je zbog epidemije Covid 19 virusa...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana pomerena je za 19. septembar kada bi trebalo da se održi ako se situacija sa korona virusom stabilizuje...

Ako ovaj datum ostane nepromenjen, to će značiti da će trenutni Svetski šampionat u izdržljivosti trajati skoro 13 meseci, a započeo je prošle godine u Silverstonu.

"Odlaganje 24 sata Le Mana 2020, prvobitno zakazano za 13. i 14. juni, je odgovarajuće rešenje uprkos izuzetnim zdravstvenim okolnostima kroz koje danas prolazimo", izjavio je predsednik ACO-a Pijer Filon. „Podrazumeva se da ćemo uložiti sve napore da osiguramo sigurnost i kvalitet naših događaja. Danas je pitanje zaustavljanja širenja ovog virusa. Takođe bih hteo da uputim tople misli za svo medicinsko osoblje koje radi na zaštiti našeg zdravlja “, dodao je Filon.

Pomeranje 24 sata Le Mana samo je jedno u nizu odloženih takmičenja, ali to je bilo očekivano. Ono čemu se nadamo jeste da će se do septembra situacija stabilizovati i da ćemo moći da nastavimo sa trkačkim takmičenjima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group