2021. godine stižu novi F1 bolidi

Evo kako će izgledati novi Formula 1 bolid

Novi 2021 bolid, posedovaće dosta promena, ali najveća će biti prednji spojler i stabilizator...

Vozači ovogodišnjeg F1 šampionata su se masovno žalili na vazdušne turbulencije koje su bolidi stvarali.Problem leži u u tome što bolid koji je na prvom mestu ima mnogo veliku prednost, jer ispred sebe ima „čist“vazduh. Taj bolid pravi vazdušne vrtloge i komešanja koja stvaraju „prljavi“ vazduh i tako uzdrmavaju bolide iza vođe.

To dovodi do vrlo nemirne i otežane vožnje svih onih koji ispred sebe imaju suparnički bolid. Poenta novog 2021. bolida je da poseduje potpuno novu aerodinamilu, koja neće komešati vazduh i koja će omogućiti prijatniju i bolju vožnju svim vozačima.

Kreatori i inžinjeri Formula bolida dizajnirali su potpuno novi prednji spojler koji liči na oštrice žileta i koji se odlično pokazao u vazdušnim komorama. Ovakav bolid trebalo bi da postane obavezan standard u 2021. sezoni, što će obezbediti zanimljive, bezbednije i bolje trkanje, a samim tim će i gledaoci imati čemu da se raduju.

Foto:www.formula1.com

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group