Vodič kroz Ženevski sajam automobila

Bliži se kraj februara, što znači da je vreme za Ženevski auto sajam koji se svake godine održava početkom marta...

 

Ovo je 83. put da će se proizvođači okupiti u Švajcarskoj da prikažu svoje poslednje modele. Palexpo centar če otvoriti svoja vrata 5. marta za novinare i 2 dana ranije za javnost. Trajaće do 17. marta. 

I ove godine najočekivaniji modeli će biti sportske verzije automobila sa akcentom na nekoliko premijera, kao što je McLaren P1. Očekuje se i Alfa Romeo 4C, dvosed sa zadnjom vučom i karbonskom šasijom, koji nastavlja tradiciju italijanskog proizvođača i najavljuje povratak na američko tržište. 

Duel koji neki nazivaju Formula 1 duel : Ferrari će prikazati svog naslednika čuvenog Enza, nazvanog F150, a rival McLaren, proizvodnu verziju P1. Interesatno, oba super automobila poseduju hibridni pogon i pored konjaže koja prelazi 900ks, obećavaju nisku emisiju CO2. 

Na sajam u Ženevi stiže i kabriolet verzija Corvette Stingray i Toyota GT 86. Čeka se i Aston Martin Rapide S, Vantage SP10 i specijalni Lamborghini, kao omaž 50 godina kompanije. 

Naravno, sajam neće biti samo o sportskim modelima : BMW lansira seriju 3 GT, Volvo svoje unapređene modele, a VW grupa električni A3 i Golf modele. 

Ovo je samo deo spiska automobila koji će biti predstavljeni na sajmu. Još neke možete pogledati u galeriji, a mi ćemo se truditi da vas uputimo u sve detalje, čim počne sajam.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group