U Detroitu otkrivena nova Mercedesova C klasa

Međunarodni salon automobila u Severnoj Americi od juče je zvanično otvoren. Dobar deo noviteta iz Detroita već smo videli, no tu je još jedan koji će itekako zanimati kupce sa naših prostora.

To je nova C klasa koju je tamo predstavio Mercedes-Benz...

Nakon E i S klase i manja C klasa nove generacije konačno je ugledala svetlo dana. Baš kao i one, i nova C klasa vizuelno deli dobar deo elemenata. Najočiglednija su prednja svetla i zakrivljene linije dizajna.

Zakoračimo li u unutrašnjost nove C klase jasno je da je ona išla u korak sa onima ugrađenim u već ranije pomenute modele. Veliki je odmak u kvalitetu i nivou tehnologije u odnosu na model koji odlazi u penziju.

Kada krene u prodaju nova C klasa biće dostupna sa tri različita motora - 1.6-litarskim benzincem sa 156 KS i 250 Nm obrtnog momenta, 2.0-litarskim benzincem sa 138 konja i 300 Nm obrtnog momenta i 2.2-litarskim dizelašem, čija će snaga iznositi 170 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Zavisno od agregata koji će biti u nju ugrađen, nova C klasa biće dostupna sa šestostepenim ručnim menja;em ili 7G-Tronic Plus automatikom. Tu ne treba zaboraviti i 4Matic pogon kojim će određeni modeli biti opremljeni.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group