Toyota Yaris GR biće predstavljen na sajmu automobila u Tokiju


Sajam će početi 10. januara 2020. godine, tako da ćemo za mesec dana napokon otkriti šta to Toyota krije u rukavu...

Iako smo dobili fotografije koje pokazuju maskiranu karoseriju, pretpostavljamo da će nova Toyota imati pogon na sva 4 točka, jer nosi oznaku "GR-4". Takođe se pretpostavlja da će ovaj model biti snažniji od GRMN modela.

Yaris GRMN je posedovao 1.8 litarski motor koji je razvijao 210 konjskih sanga i koji je brzinu od 0 do 100 Km/h ostvarivao za 6.3 sekundi. Pretpostavlja se da će GR model posedovati isti 1.8 litraski agregat, ali da će on biti moćniji i da će stvarati više konjskih snaga, što će automatski dovesti do većeg ubrzanja i povećane maksimalne brzine.

GR Yaris podrazumeva napredne tehnologije, znanje i iskustvo, stečeno Toyotinim pobedničkim učešćem u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde se takmiči u timu TOYOTA GAZOO Racing (TGR). GR Yaris biće drugi potpuno sportski model automobila koji TGR globalno lansira, nakon prošlogodišnjeg povratka legendarne Toyote GR Supra.

Ova verzija Yarisa kreirana je sa ciljem da vozačima omogući bolje performanse i sportsko uzbuđenje,  a da pritom zadrži sve karakteristike malog gradskog hečbeka kojeg svi vole zbog njegovih dimenzija.

Toyota najavljuje da će na sajmu automobila u Tokiju biti otkriveni svi detalji vezani za novi sportski model, i da će ljubitelji ovog brenda napokon moći da vide koje su novine koje ih čekaju. Mi se nadamo da nas novi Yaris neće razočarati i da ćemo dobiti novu zvezdu u kategoriji sportskih hečbekova.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group