Svetska premijera u Frankfurtu - Smart ForJoy

Novi Smart ForFour još uvek je u fazi testiranja. Smart će nam do tada predstaviti još jedan koncept koji najavljuje njegov dolazak, i otkriva dizajnerska rešenja koja će on doneti.

Koncept bez vrata, futurističkog, a ipak prepoznatljivog Smart dizajna, svoje lice će javnosti predstaviti sledeće nedelje u Frankfurtu, zajedno s drugim studijama koje će tamo imati svoju premijeru…

Konceptni ForJoy dug je 3.495 mm, širok 1.978 mm i visok 1.494 mm. Te dimenzije govore da je Smart stvorio prostran koncept upakovan u lep futuristički dizajn svojstven Smartovim studijama. LED svetla i saćasta prednja maska već su nam poznati detalji, na koje se dalje veže dizajn unutrašnjosti. Dok deo elemenata i dalje podseća na klasične Smartove modele, druga polovina kao da je iz nekog vozila iz 22. veka.

Za pokretanje studije ForJoy zadužen je magnetni elektromotor snage 75 KS, smešten kao i kod aktuelnog Smarta ForTwo Electric Drive. On snagu dobiva od litijum-jonskih baterija kapaciteta 17.6 kWh. Koliku autonomiju takav sistem pogona nudi studiji ForJoy Smart nije otkrio. Ono što znamo je da za punjenje tih baterija preko klasične utičnice treba oko sedam sati, dok brzi punjač isti posao odradi za nekih sat vremena.

Izvor: media.daimler.com

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group