Sajam automobila u Ženevi možda bude otkazan i sledeće godine

Zbog korona virusa, ženevski auto sajam pretrpeo je velike novčane gubitke...

Ovo je zaista bila najgora godina za auto industriju ikada, jer su sve premijere i auto sajmovi odloženi zbog ekstremne pandemije Covid 19 virusa. Ženevski sajam spada u jedan od najboljih na svetu i ove godine je pred samo otvaranje otkazan, iako su organizatori sve na vreme pripremili. To je dovelo do toga da se potroši ogromna svota novca od 17 miliona evra, što je organizaciju ženevskog sajma stavila u veliki minus.

Sada se postavlja pitanje, da li će sajam uopšte biti održan i sledeće godine. Od italijanske vlade je tražena novčana pomoć kako bi se sajam vratio na noge i kako bi se održao sledeće godine, ali za sada je nejasno, da li će vlada Italije hteti da troši novac u ovom smeru.

Auto industrija je velika grana Italije, ali pošto je ova Zemlja bila jedna od najgore pogođenih opasnim virusom, pitanje je da li će ona imati sredstava da uloži u auto indsutiju.

Kako stvari sada stoje, sajam automobila u Ženevi neće biti održan ni 2021. godine, što je velika šteta.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group