Renault će u Minhenu predstaviti svoj prvi električni Megane model

Kompanija Renault će iskoristiti Munich Motor Show kako bi predstavila novi Megane E-Tech Electric model, poznat kao MeganE...

Zakazan za premijerno predstavljanje šestog septembra, ovaj model je pretpremijerno prikazan u pretproizovdnom prototip izdanju prošlog meseca i baziran je na CMF-EV platformi, koja se takođe nalazi ispod Nissan Ariya serije.

Renault je ostao potpuno nem po pitanju specifikacija svog novog modela, ali je iz ovog brenda prethodno najavljeno da će on posedovati 60kWh snažno baterijsko pakovanje i električni motor koji razvija 215 ks. Ova snaga bi trebalo da omogući krosoveru da poseduje prelazni opseg od 450 kilometara između dva punjenja. Iako francuski proizvođač nije potvrdio, slobodno možemo očekivati da model dođe sa nekih 300Nm obrtnog momenta i ubrzanjem do stotke iz mesta nešto manjim od osam sekundi.

Po pitanju dizajna, novi krosover poseduje aerodinamičniju prednju stranu, kojoj nedostaje prednja maska. Na njenom mestu, naći će se prominentniji Renault znak, okružen nešto tanjim i elegantnijim farovima. Odatle, ka zadnjem delu, možemo videti strmije prednje vetrobransko staklo i plastične komponente karoserije. Model takođe poseduje ugrađene ručke u vratima, prepoznatljive bočne stranice i aerodinamički optimizovane točkove.

Francuski brend je omogućio svega nekoliko kadrova enterijera putničke kabine, ali možemo videti da će novi krosover posedovati digitalnu instrument tablu, veliki informativno zabavni sistem, sa portretno orijentisanim displejima. Vozači takođe mogu pronaći i plutajuću centralnu konzolu, minimalni šalthebl i bežični punjač za pametne uređaje koji štrči kao brada.

Nakon zvaničnog predstavljanja u Minhenu, MeganE linija biće zvanično lansirana sledeće godine, dok će francuski proizvođač takođe predstaviti i R5 Prototype model i odati počast originalnom modelu donoseći i čitav asortiman ikoničnih verzija na nemački sajam.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group