Proizvodni Jaguar I-Pace biće zvanično predstavljen u Ženevi

Više slika

Više slika

Kompanija Jaguar zvanično je potvrdila da će proizvodna verzija I-Pace modela imati svoju premijeru na sajmu automobila Geneva Motor Show u martu sledeće godine...

Terenac veoma zanimljivog izgleda predstavlja prvi potpuno električni automobil britanskog proizvođača automobila i na tržište će stići kao direktan rival Tesla Model X liniji. Međutim, za razliku od modela američkog brenda, I-Pace neće izgledati kao naduveni sedan, a umesto toga će daleko više podsećati na sportski luksuzni automobil sa Jaguar oznakom.

Kao što smo mogli da se uverimo putem nedavno objavljenih špijunskih fotografija, ulično legalni I-Pace će zapravo biti veoma sličan originalnom konceptu, po svim parametrima enterijernog i eksterijernog dizajna. Kao takav, krosover će prisvojiti veoma kratku prednju i zadnju stranu, što je obezbedilo dovoljno prostora dizajnerima kompanije Jaguar kako bi uspešno uvećali unutrašnjost putničke kabine, istovremeno održavajući vozilo u dimenzijama koje predstavljaju normu opsega.

Jedno od najvećih pitanja koje se postavlja, kada je rač o I-Pace modelu, vezano je za njegov pogonski sklop. U konceptualnoj formi, automobil koristi električne motore na obe osovine, koji zajedno proizvode 400 ks i 700 Nm obrtnog momenta, permanentno povezane sa pogonom na sva četiri točka. Pakovanje baterija od 90 kWh takođe je prisutno, dok maksimalni prelazni opseg iznosi 500 kilometara.

Nakon nekoliko test vožnji I-Pace prototipa, svetski mediji izjavili su da je terenac veoma brz i Jaguar obećava da će inžinjerski segment proizvodne varijante ostati dosledan njemu. Prema tome, nikakve značajne mehaničke modifikacije ne mogu biti očekivane.

Evropska prodaja Jaguar I-Pace automobila biće započeta odmah nakon ženevskog debija, dok se kasnije iste godine očekuje lansiranje na ostalim tržištima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group