Priprema Toyota Yaris GR Sport modela za parisku premijeru

Više slika

Više slika

Toyota je predstavila novi Yaris GR Sport model, najnoviju verziju japanskog gradskog automobila, inspirisanog ograničenom linijom GRMN, kompaktnim automobilom i prvim članom tada nove GR Sport porodice lansirane na našem tržištu...

Veoma je lako zameniti novi Yaris GR Sport za topli kompakt iste serije, ali kompanija Toyota opisuje ovu liniju kao novu podvrstu celokupnom opsegu, onu koja dodaje samo najbolje u klasi. Ove promene i usavršenja uključuju vešanje, koje sada pruža modelu Yaris poboljšano upravljanje i ponašanje na putu. Toyota je dodala Sachs Performance branike, slične onim upotrebljenim na modelu GRMN, kao i pun zaštitni kavez, umesto prethodnog šupljeg modela, radi dodatnog ojačavanja karoserije.

U poređenju sa standardnim modelom Yaris, nova GR Sport linija bliža je za 11 mm zemlji, dok Toyota naglašava da je praznina između volana i karoserije negde između 18 mm. Komplet sedamnaestoinčnih alu felni dolazi ekskluzivno sa novim modelom, a opremljen je Bridgestone Potenza RE50 gumama koje možemo videti i na GRMN varijanti.

Eksterijer nove serije dobio je redizajnirani crni krov, zadnji spojler, klavir crne delove vrata, crnu mrežastu prednju masku, sa poklopcima retrovizora i okruženjem maglenki istog stila. Farovi su takođe dobili tretman zatamnjivanja, kao i štop svetla, a crveni akcentni delovi ponuđeni su kao opcija.

Unutar putničke kabine, Toyota Yaris GR Sport poseduje GR brendirana sportska sedišta finiširana u „Ultraseude“ nijansi, sa kontrastnim belim šavovima i akcentnim umecima. Trokraki upravljač je sada nešto manji u obimu i prebačen je direktno sa GT86 Coupe linije.

Ispod haube novog Yaris GR Sport automobila, komapnija Toyota postavila je pogonski sklop veličine 1,5 litara, koji radi u hibridnoj kombinaciji za kombinovanih 99 ks, za čiju je distribuciju zadužen CTV automatski menjač.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group