Predstavljen Gallardo LP 570-4 Squarda Corse

Lamborghini je na frankfurtskom auto salonu predstavio Gallardo LP 570-4 Squadra Corse koji se bazira na modelu Gallardo Super Trofeo i koji je osmišljen kao automobil koji će "preneti sportski doživljaj sa staze na ulicu"... 



Ta je namera vidljiva već na prvu loptu zbog mnogih delova karoserije koji su inspirisani trkačkim automobilom. Pre svega tu mislimo na veliko zadnje krilo, tzv. quick-release poklopac motora, carbon-ceramic diskove i sl. Sve u svemu ovaj automobil ima veći broj novih delova izrađenih od karbonskih vlakana i aluminijuma što mu omogućava smanjenje ukupne težine od 70 kg u odnosu na Gallardo LP 560-4. Konkretnije, Squadra Corse teži 1340 kg.

Promene enterijera su manje i uključuju nove Alcantrine presvlake, ukrase od karbonskih vlakana i lagana trkačka sedišta.

Kao i Super Trofeo i ovu verziju pokreće V10 snage 570 KS (419 kW) koji je uparen sa 6-stepenim e-gear prenosom i pogonom na sva četiri točka što omogućava ovom automobilu ubrzanje do 100 km/h za 3,4 sekunde. Do 200 km/h Squadra Corse stiže za 10,4 sekunde, dok mu najveća brzina iznosi 320 km/h.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group