Predstavljen C4 Grand Picasso

Na frankfurtskom auto salonu Citroën je predstavio Grand verziju modela C4 Picasso. Reč je, kao u prethodnoj generaciji, o produženoj verziji standardnog C4 Picassa sa sedam sedišta... 



Drugim rečima, Grand Picasso je dugačak 4,59 m, a međuosovinski razmak je u odnosu na prethodnika zahvaljujući novoj platformi EMP2 povećan sa 2,73 na 2,84 m. Takođe, ova je platforma omogućila i smanjenje mase automobila i to za 100-tinjak kilograma. Uz rast ponude prostora unutar putničke kabine, novi Grand Picasso će svojim putnicima ponuditi i veću zapreminu prtljažnika, odnosno u slučaju da je treći red sedišta preklopljen, zapremina raste na 700 l.

Dizajnom se Grand Picasso razlikuje, ali ne puno od standardne verzije. Spreda je tu nekoliko detalja na maski motora, branicima i sl, dok je zadnji kraj vidljivo drugačiji. Ipak i tu je jasno da se radi o u osnovi istom modelu. Recimo i da će se u ponudi nalaziti i sasvim dobar izbor felni dimenzija 16, 17 i 18 cola.

Kao i kod prethodnika putnici će u novom Grand C4 Picassu takođe uživati u opcionom panoramskom staklenom krovu, a atmosferu unutar putničke kabine upotpunjuje ambijentalna LED rasveta i novi infotainement sistem koji čine 7 i 12-inčni ekrani. Kao opcija, putnicima u drugom redu sedišta će biti dostupni ekrani multimedijalnog sistema smešteni u naslone za glavu.

Citroen Grand C4 Picasso će koristiti istu paletu motora i ponudu menjača. Prodaja ovog automobila će početi tokom ove jeseni i tada će biti poznata tačna cena.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group