Osveženi VW Scirocco

Kompanija Volkswagen je zvanično otkrila svoj osveženi model Scirocco, koji će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi.

Nakon šest godina Scirocco je zategao bore i sada izgleda podmlađeno i sveže. Promena u eksterijeru nema mnogo, a spolja su redizajnirani branici i vrata prtljažnika, kao i nova bi-xenon svetla sa LED dnevnim osvetljenjem. 

Kupci će imati mogućnost odabira izneđu pet novih boja eksterijera, Pyramid zlatne, Urano sive, Flash crvene, Pure bele i Ultra ljubičaste boje. Dostupni su i novi naplaci, a unutrašnjost je izrađena od kvalitetnijih materijala. Tu su i dodatni instrumenti koji pokazuju temperaturu ulja, hronometar i pritisak turbopunjača.

Obnovljeni Scirocco je dobio i redizajnirani upravljač sa ravnim donjim delom i presvučen je kožom. U unutrašnjosti su i novi ventilacioni otvori, kao i instrumenti preuzeti od Golfa GTI. Pored toga, unutrašnjost je opremljena i Dynaudio Excite audio sistemom, ParkAssist sistemom, a tu je i skriveni pretinac sa naslonjačem za ruku odmah do ručne kočnice.

Svi motori imaju stop/start sistem i mod regeneracije baterije, osim onog koji razvija 280 KS, i koji će pokretati Scirocco R. Motori su upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem, a kao opcija u ponudi je i dual-clutch DSG menjač, koji snagu prenosi na prednje točkove. Ovaj menjač neće biti dostupan za 1,4-litarski TSI motor.

Osnovni 1,4-litarski TSI motor je sada nešto snažniji, i isporučuje 125 KS, dok su tri verzije 2.0-litarskog TSI motora takođe poboljšane, i sada isporučuju 180, 220 i 280 KS. Volkswagen je poboljšao i 2,0-litarski TDI motor, koji sada razvija 150, odnosno 184 KS u snažnijoj varijanti.

Osveženi VW Scirocco će se u prodaji naći u avgustu u Evropi, a nakon toga će se pojaviti i u Južnoj Koreji, Australiji, Rusiji, Argentini i Kini.

Izvor: Volkswagen

A.N.


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group