Opel spremio novi motor za Adama

Opel će premijerno predstaviti potpuno novi motor za Adama u Ženevi - 1.0-litarski 3-cilindrični turbo benzinski motor spreman je za gradskog mališana.

U kombinaciji sa novom generacijom šestostepenog manuelnog menjača, dolaze dve verzije motora - sa 89k.s. i 114k.s. Obe verzije isporučuju 166 Nm obrtnog momenta na samo 1.800 obrtaja i obećavaju nizak nivo buke i vibracija za jedinicu sa tri cilindra, za koju kažu da je "čak superiorniji od mnogih jedinica sa četiri cilindr".

Motori su opremljeni standardno Start / Stop funkcijom, što dovodi prosečnu potrošnju goriva na minimalnih 4.3 l/100 km i emisija CO2 je samo 99 g / km (preliminarni podaci za verziju 89k.s.).

Opel Adam sa novim 1,0 litarskim motorima će se naći u prodaji krajem proleća 2014., sa početkom proizvodnje u leto.

Pored novih motora, Opel Adam dobija nove boje, unutrašnji dekor i trim opcije, koji će biti otkriveni u Ženevi. Nove boje proširuju opcije za prilagođavanje modela na 16 nijansi koje se mogu koristiti i za telo i krov, plus šest različitih boja krova koje se mogu kombinovati sa eksterijerom.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group