NOVI VW GOLF 7 GTI

Nemački gignat VW, je za sajam automobila u Parizu pripremio još jednu premijeru. Osim najnovije generacije Golf-a 7, premijerno će biti prikazana i studija Golf 7 GTI.

Iako se radi samo o konceptu novog GTI-a izvori bliski brandu kažu da se proizvodna verzija Golf-a 7 GTI neće puno razlikovati od studije koji imate prilike da vidite u fotografijama.  Prvobitno je planirano da se na tržištu pojavi tek u jesen 2013. godine, ali sada je već jasno da će se novi GTI naći će se u prodajnim salonima već u proleće 2013. godine. 

Ono po čemu se koncept GTI razlikuje od klasične verzije Golf-a 7 jeste nova prednja maska sa nagalašenom crvenom linijom i poznatom GTI ambelmom, a tu su i hromirani izduvni topovi kao i snažnija LED svjetla. U odnosu na standardnu verziju, Golf 7 GTI je 15 mm niži, sportski izgled upotpunjuju posebno dizajnirane 17-inčne i 18-inčne aluminijumske felne ispod kojih se vide velike crvene kočione čeljusti. 

U enterijeru takođe preovlađuju prepoznatljivi GTI tonovi. Tu su karirana sedištia, aluminijumske papučice, volan sa ravnim donomom, GTI ručica mjenjača, drugačiji instrumenti i crveno ambijentalno osvetljenje.

Ispod haube ovog automobila naćiće se 2.0-litarski TFSI benzinski agregat koji razvija 223 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji će se uz pomoć Performance paketa moči dobiti dodatnih 10 konja.

Novi Golf GTI iz stanja mirovanja do 100 km/h stizaće za 6,6 sekundi, dok je maksimalna brzina 246 km/h. Verzija sa unapređenim motorom do 100 km/h ubrzava 0,1 sekundu brže i dostiže maksimalnih 250 km/h. 

Bogatiju galeriju fotografija i više podataka o studiji novog Golf-a GTI trebali bismo imati nakon njegove premijere u Parizu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group