Novi Volvo V60 stiže u Ženevu

Više slika

Više slika

Nova generacija modela Volvo V60 prema navodima biće predstavljena u martu mesecu, na ženevskom sajmu automobila 2018 Geneva Motor Show...

Ovaj događaj biće obeležen na osmu godišnjicu nakon što je počela proizvodnja trenutnog modela, a model koji će nam švedski brend predstaviti doći će uporedo sa S60 sedan modelom.

Kako evropski mediji navode, švedski premijum kompakt karavan, verovatno će biti inspirisan većim V90 modelom dok istovremeno priprema SPA platformu za ostatak svojih velikih automobila.

Testiranje novih šasija i karoserija uveliko je u toku, dok će 2019 Volvo V60 automobil verovatno koristiti identične motorne jedinice kao XC60. Za pogonske sklopove novih modela veruje se da će uključivati dve dvolitarske dizel jedinice sa četiri cilindra, zajedno sa poslednjim benzinskim agregatom koji će tek biti lansiran.

Celokupnom opsegu biće dodati i manji priključni hibridi, koji kombinuju trocilindrične tradicionalne motore zapremine 1,5 litara, sa električnim motorima i pakovanjem baterija. Vrhunsku ponudu predstavljaće T8 PHEV jedinice sa oko 400 ks i biće u mogućnosti da postave najnoviji V60 automobil rame uz rame sa rivalima kao što su Audi S4 i Mercedes-AMG C43.

Svi kupci nove linije biće u mogućnosti da izaberu između tri nivoa, nazvana Momentum, Inscription i R-Design Pro, sa paketima ponuda koji će predstavljati refleksije lista opreme koje su stigle sa XC60. Novi Volvo V60 biće praćen sledećom generacijom linije S60 salona sa četvoro vrata, a oba automobila će verovatno startovati sa prodajom krajem ove ili početkom sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group