Novi Renault Crossover Coupe čeka moskovsku premijeru

Više slika

Više slika

Francuski brend Renault, nedavno je, zbog velikog interesovanja, odlučio da pojača svoju ponudu na istočnoevropskom tržištu...

U prvom potezu koji je uključen u ovaj projekat, ovaj proizvođač automobila planira proširenje svog prisustva u Rusiji, a to će uraditi predstavljanjem novog krosover kupe auotmobila, koji će u ovu najveću zemlju Istočne Evrope stići kasnije ove godine.

Tri osobe podrobno upoznate sa ovim pitanjem, navodno su potvrdile ovu informaciju ruskim medijima, donevši vesti o tome da je mistično vozilo bazirano na identičnoj platformi koja se nalazi u Renault i Dacia Duster automobilima.

Krosover model, čije ime za sada ostaje nepoznato, prema navodima, biće kreiran u fabrici francuske kompanije smeštenoj u Moskvi, a njegov tržišni plasman možemo očekivati do kraja godine. Po svemu sudeći, novi automobil bi trebalo da bude predstavljen premijerno na sajmu automobila 2018 Moscow Motor Show, koji startuje od 29. avgusta.

Novi krosover kompanije Renault biće smešten iznad modela Kaptur, koji je još jedno proizvodno ime namenjeno ekskluzivno ruskom tržištu i kreirano je u glavnom gradu ove zemlje.

Predstavljen proleća 2016. godine i lansiran nekoliko meseci kasnije, Renault Kaptur model postavljen je na modifikovanu verziju BO šasije Dacia Duster linije, sa većim međuosovinskim razmakom od evropske varijante, sa kojom deli identičan izgled.

Međutim, daleko važnije jeste, da za razliku od modela Captur, Ruska verzija poseduje pogon na svim točkovima, diferencijal centralnog zaključavanja, vešanje većeg kapaciteta i veću šasijsku visinu od 204 mm.

Ono što još više razdvaja rusku liniju od regularnog modela Captur, jesu redizajnirani farovi i štop svetla, nešto detaljnija prednja maska i niši delovi prednjeg branika, dok unutra koristi MediaNav infromativno zabavni sistem Duster i Dacia atuomobila, umesto R-Link varijante.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group