Novi Peugeot 508 debituje u Ženevi

Više slika

Više slika

Nove informacije govore o tome da, kada se otvore vrata ženevskog sajma automobila Geneva Motor Show, sledećeg meseca, Peugeot će predstaviti svoj potpuno novi model 508...

Međutim, francuski proizvođač automobila neće samo kreirati redizajniranu verziju njegovog prethodnika, već potpuno novu limuzinu svežeg dizajna. Evropski mediji izveštavaju da će sledeća generacija Peugeot 508 modela posedovati novi dizajnerski jezik francuske marke, ali takođe i najnovije tehnologije.

Ovo može značiti da će novi model dobiti stil kupe automobila, sa uglađenijom linijom krova, dizajn pozamljen od Instinct koncepta, koji vam predstavljamo u galeriji, a koji je debitovao prošle godine na istom sajmu. Veruje se da će novi 508 dobiti napredne poluautomatske vozačke sisteme koje možemo videti kod vrhunskih proizvođača kao što su Mercedes i Audi.

Možemo očekivati priključne hibride i karavan varijante, koji će se priključiti konvencijalnim limuzinama, inače, direktnim rivalima Volkswagen Passat i Ford Mondeo modela, serije koja je zamenjena od strane kupaca groznicom krosovera, pa čak i u Evropi.

Peugeot je predstavio trenutnu varijantu linije 508 modela 2011. godine, kao zamenu za manji 407 i veći 607 automobil. 508 deli identičnu platformu sa Citroen C5 modelom, ali u svojoj novoj reinterpretaciji, zameniće je EMP2 arhitekturom, koja predstavlja oslonac velikog broja Peugeot, Citroen, DS, Opel, pa čak i Toyota serija.

Između ovog velikog broja različitih vozila koja koriste EMP2 platormu, možemo pronaći Peugeot 308, 3008 i 5008 krosovere, Citroen C5 Aircross, novi DS7 Crossback, Opel Grandland X i Combo, zajedno razvijen, pre nego što je PSA kupila nemačku kompaniju od GM-a. Tu su još i Toyota ProAce i ProAce Verso modeli, koji su razvijani zajedno sa Citroen Jumpy/Expert i Spacetourer/Traveller automobilima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group