Novi Mazda6 model stiže na sajam u Ženevi

Više slika

Više slika

2018. Mazda6 Touring model posetio je plastičnog hirurga i potpuno je spreman za evropski debi koji će se održati sledećeg meseca na ovogodišnjem sajmu automobila Geneva Motor Show...

Vizuelne promene primenjene na eksterijeru nisu toliko radikalne, ali opet, kao što se i očekivalo, posebno kada imamo u vidu ekstremno redizajniranu verziju prikazanu svetskoj javnosti prošle godine u Los Anđelesu, ništa drugo nismo ni očekivali nego da kompanija Mazda ipak zadrži identičan stil svog modela.

Najveća vest, međutim, jeste da će novi Mazda6 model sada priključiti SkyActiv-X pogonski sklop. Ovakva kompozicija predstavlja inovativne metode sagorevanja zvane „Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI)” ili varnicom kontrolisano paljenje kompresijom, dok je ova jedinica kreirana kao prvi komercijalni benzinski motor koji koristi kompresiono paljenje.

Inovativna tehnologija SkyActiv-X motora kombinuje sve prednosti dizel agregata, kao što je inicijalni odgovor i ekonomija potrošnje goriva, sa čistijim emisijama izduvnih gasova.

Sa druge strane, redizajnirani Mazda6 model, u salon i touring stilovima karoserije, sadrži potpuno izmenjena sedišta u putničkoj kabini, niži nivo vibracije i buke, ali i širok opseg i-ActivSense sigurnosnih karakteristika, kao što su sistemi kamera sa pregledom od 360 stepeni i inteligentnu asistenciju prilikom održavanja brzine.

Pored obnovljene linije Mazda6 automobila, ovaj proizvođač će na ženevskom sajmu automobila predstaviti i Vision Coute prototip. Ova studija izvanrednog izgleda biće priključena drugom izložbenom modelu koji dolazi direktno iz Tokija, a u pitanju je koncept imena Kai,  koji predstavlja prethodnicu i uvid u budući izgled linije Mazda3.

Ostaje nam da sačekamo još malo i vidimo šta je Mazda još promenila na proizvodnoj liniji u poređenju sa konceptom koji smo videli prošle godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group