Novi Audi A7 L predstavlja najdužu sedan varijantu popularnog Sportback modela

Više slika

Više slika

2021 Audi A7 L zvanično je predstavljen na Shanghai Auto Show sajmu automobila, a kao što je bilo očeivano, ova linija dolazi kao sedan verzija standardnog A7 Sportback modela...

Novo vozilo kompanije Audi razvijano je putem zajedničkog SAIC programa, dok njegova L oznaka sugeriše da se radi o verziji luksuznog automobila dugačkog međuosovinskog rastojanja. Sa ovim na umu, baza  točkova produžena je za 98 mm na konačnih 3.026 mm. Ovo znači da je novi A7 L dugačak velikih 5.076 milimetara.

Prilikom pretvaranja A7 L modela u sedan verziju, Audi je jednostavno promenio ono što je bilo najpotrebnije, što samo znači da su stilske promene ograničene na nešto drugačiji krov, viši drugi niz bočnih prozora i nove štopaljke. Tu je takođe i nešto izraženiji spojler na zadnjem delu, praćen redizajniranim štopovima i novim LED grafikama.

Audi će inicijalno prodavati A7 L modele u First Edition izdanju namenjenom kineskom tržištu. Ova varijanta dolazi sa vazdušnim vešanjem u standardnoj ponudi i upravljenjem na svim točkovima, što je veoma bitna karateristika za automobil ove veličine. Premijerna proizvodnja novog modela biće ograničena na svega 1.000 jedinica, od kojih će sve posedovati trolitarski turbo V6 motor kompanije Audi, ispraćen srednjom hibridnom tehnologijom radi konačnih 335 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Ova snaga odlazi na sve točkove putem sedmostepenog automatskog menjača duplog kvačila.

Čitava linija biće kreirana u zajedničkom projektu SAIC-VW brendova u redizajniranoj šangajskoj fabrici kasnije ove godine. Kao dodatak trolitarskim hibridnim modelima First Edition serije, Audi očekuje da će ponuditi i dvolitarske turbo četvorocilindrične varijante A7 L modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group