Nove fotke X-Trail-a

Nova generacija Nisssanovog X-Traila je premijerno predstavljena na ovogodišnjem auto salonu, a prodaja će započeti u prvom kvartalu naredne godine...


Najveću razliku u odnosu na prethodnika čini uglađeniji i pitomiji izgled čiji je cilj očito da privuče širi krug potencijalnih kupaca i udaljavanje od imidža prvenstveno terenskog vozila. 

U istom smeru idu i najave da će opremljenije verzije ovog automobila imati u potpunosti LED rasvetu, dok je u unutrašnjosti primetna veća posvećenost dizajnu i mnogim ukrasnim detaljima. Pretvaranje X-Traila iz zabavnog off-roadera u ozbiljnog gradskog crossovera se vidi i mogućnosti ugradnje trećeg reda, odnosno dodatna dva sedišta. 

Zadnja vrata novog X-Traila se otvaraju do gotovo 80 stepeni što omogućava lakši ulazak u zadnji deo putničke kabine, a putnici koji se tamo nalaze će ceniti i povećanu ponudu prostora do koje se došlo prvenstveno zbog dužeg međuosovinskog razmaka. Kako bi se omogućila puna upotreba prtljažnika treći red se preklapa, dok se za dodatnu zapreminu sedišta u drugom redu mogu takođe preklopiti, ali i pomerati prema napred.

Uprkos svim ovim porodično-gradskim promenama, u Nissanu tvrde da X-trail nije izgubio svoje hvaljene vozne sposobnosti van ulice. Pre svega za to je zaslužna poslednja generacija Nissanovog All Mode 4x4i sistema pogona na sva četiri točka kojim se upravlja putem rotacionog prekidača smeštenog iza ručice menjača, a kojim vozač bira između pogona na prednje točkove, automatskog načina rada i stalnog pogona na sva četiri točka.

Takođe tu je i sistem Active Ride Control koji nadzire put ispred automobila i prilagođava vešanje za udobniju i sigurniju vožnju. Još obuhvatniji je sistem Active Trace Control koji putem raznih senzora nadzire brzinu, ugao upravljača, pritisak papučice gasa ili kočnica, a onda putem kočenja svakog pojedinog točka smanjuje understeer efekat. Na kraju ovaj će model biti opremljen sistemima Uphill Start Support i Advance Hill Descent Control što je posebno korisno pri off-road izletima. 

Konkretniji podaci o motorima će biti objavljeni pre početka prodaje.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group