Nova neverovatna studija kompanije Renault

Više slika

Više slika

Renault brend predstavio je zaista predivnu viziju budućnosti autonomnih vozila, odnosno njihovog potencijalnog izgleda tokom sajma automobila u Parizu…

U potpunosti električni Renault EZ-Ultimo je treći od tri koncepta robo-vozila koje je kreirao ovaj francuski proizvođač tokom ove godine, pri čemu su druga dva EZ-Go i EZ-Pro kamion.

Do sada, EZ-Ultimo je definitivno estetski najprivlačniji model. Za razliku od svoje kockaste braće, celih 5.7 metara njegovog dugog i spuštenog tela dizajnirano je da privlači pažnju, gde god da se nađe.

Dijamantski dezen boje šampanjca u gornjem delu, izbalansiran je tamno zelenom i crnom bojom koje su vidljive ispod i na donjem delu automobila, dok lukovi točkova grle gume poprilično usko, kako bi umanjili protraćeni prostor.

Unutar svoje vozačke kabine, koja ima vrata koja se otvaraju prema gore, ovaj model nam nudi enterijer koji je podjednako radikalan i prefinjen. Renault je za cilj imao kreiranje kabine za tri osobe u kojoj odiše atmosfera privatne lože prve klase, a sve je napravljeno od premijum materijala, poput mermera, kože i drveta.

Putnici se mogu opuštati u eleganciji ovog modela i ležerno ćaskati, bez dodirivanja volana. EZ-Ultimo model opremljen je autonomnim sistemom nivoa 4, što znači da on može meriti razdaljinu, brzinu i promene trake procesuirajući podatke sakupljene uz pomoć kombinacije radara, lidara i ultrasoničnih senzora.

Renault opisuje EZ-Ultimo i njegovu svrhu, poput nečega što bi nam ponudila prestižna kompanija za limuzine. Na primer, jedan par može iznajmiti EZ-Ultimo za specijalnu priliku, poput rođendana ili godišnjice, dok ga hoteli sa pet zvezdica i putničke agencije mogu koristiti kao transfer za svoje klijente i početak njihovog premijum putovanja.

EZ-Ultimo će, koliko god dekadentan bio, ostati na pristupačnoj strani granice, pa će moći da se rentira po veoma povoljnim cenama.

Ne znamo za vas, ali mi bismo uživali u jednoj probnoj vožnji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group