Nova generacija G klase predstavlja ponovno rađanje ikone

Više slika

Više slika

Mercedes G klasa izdržala je test vremena i postala ikonična linija slavnog nemačkog brenda...

Kompanija se nada nastavku ovog uspeha i njegovom daljem građenju predstavljanjem potpuno novog modela na internacionalnom sajmu u Severnoj Americi.

Redizajniranje i uspešan dalji razvoj popularne linije ne predstavlja lak zadatak, ali deluje da je Mercedes uspeo da ujedno uvede novu G klsu u novu eru i održi duh originalnog automobila. Kada pogledamo sa prednje strane, možemo uočiti identičnu masku hladnjaka uokvirenu okruglim farovima. Novi model takođe poseduje evolutivnu haubu, kao i novi prednji branik koji je daleko obliji kako bi poboljšao ukupnu aerodinamiku modela.

Pomeranjem dalje unazad možemo zapaziti identičan kockasti stil G klase, prepoznatljive finiše i linije ovih automobila, takođe prenešene sve do dela na kome se nalazi nosač rezervne gume. Uprkos poznatom izgledu, redizajnirani model je duži za 53 milimetra i širi za 121 od svog prethodnika.

Stilske promene nastavljaju se u enterijeru putničke kabine, gde je sada moguće pronaći potpuno novi upravljač, metalik akcente i drveno/karbonski finiširane elemente. Terenac dolazi sa analognim satovima, ali, ujedno može biti poručen i sa digitalnom instrument tablom i 12,3 inlča velikim displejom informativno zabavnog sistema. Tu su još i grejači u sedištima, audio sistem sa sedam zvučnika i brojne kasete za odlaganje predmeta.

Velika paleta opcionih karakteristika uključiće Burmester sistem sa 16 zvučnika, posebno dizajnirane kožne presvlake i Active Multicontour Seat paket koji dodaje prednja sedišta sa grejačima, ventilacijom i funkcijama masažera. Ukoliko nekome sav ovaj luksuz nije dovoljan, Exclusive Interior Plus paket dodaje napa kožne presvlake na vratima, kontrolnoj tabli i centralnoj konzoli.

Potpuno nova G klasa startvaće sa prodajom ove godine, a cene će biti objavljivane prilikom lansiranja, dok nemačka premijera počinje u junu sa cifrom od 107.040 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group