Nissan predstavio novi X-Trail u Frankfurtu

Na autosalonu IAA u Frankfurtu, kompanija Nissan predstavila je novu generaciju modela X-Trail. Prodaja novog X-Traila počeće sledeće godine, a zanimljivo je da će u ponudi biti kako sa pogonom na sve točkove, tako i sa prednjim pogonom...

Novi X-Trail inspiraciju vuče iz Nissanovih crossover modela kao što su Qashqai, Juke i Murano, sa ciljem kreiranja ultimativnog modernog porodičnog vozila koje je namenjeno različitim vremenskim uslovima i različitim terenima.

Treća generacija modela Nissan X-Trail stoji na novoj modularnoj platformi CMF, koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Renault. Zahvaljujući novoj platformi, novi X-Trail je lakši, jer je izrađen od modernijih materijala: peta vrata su izrađena od specijalne plastike, što predstavlja uštedu od 7 kilograma. Masa automobila, kao ni njegove dimenzije, biće objavljeni tokom sajma u Frankfurtu.

Dizajn novog Nissan X-Trail modela karakterišu linije koje su karakteristične za moderne crossovere sa robusnim izgledom koji je tipičan za SUV modele. 

Unutra, premium karakteristike uključuju hromirane detalje, geometrijske metalik i piano crne površine. Opcije uključuju sofisticiranije materijale koji prekrivaju elemente, kao i kožne insertacije.

Tokom razvoja ovog X-Trail modela kompanija je radila na tome da obezbedi najbolje u klasi, kada je reč o ekonomiji i zaštiti čovekove okoline, uz istovremeno obezbeđivanje odgovarajuće snage. Ovo je postignuto smanjenjem mase vozila u odnosu na prethodne modele, jer su u značajnoj meri korišćeni lagani materijali.

Izvor: NISSAN MEDIA

A.N.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group