Nissan Leaf debituje u Ženevi

Novi Note neće biti jedini Nissanov model koji će se praviti u Evropi i koji će biti predstavljen u Ženevi, pošto će japanski proizvođač predstaviti i novi Leaf...

 

Do sada, ovaj model se pravio isključivo u Japanu, ali Nissan izbacuje lokalno napravljenu verziju Leaf-a za Evropu i SAD. U Evropi proizvodnja će početi u fabrici u Britaniji u Sunderlandu zajedno sa Qasqai-em, Note-om i Juke-om. Baterije za Leaf se već proizvode u novom pogonu u blizini Sunderlanda.

"Prebacivanje proizvodenje Leaf-a i baterija u Evropu, pokazujemo naše poverenje u pogone u Sunderlandu, kao i činjenicu da električni automobili predstavljaju odličnu zamenu za klasično pogonjena vozila", izjavio je Paul Willcox, potpredsednik Nissana za Evropu. 

Evropska verzija 2013 Leaf-a dolazi sa preko 100 izmena, koje obuhvataju neke suptilne izmene u izgledu, unapređenu aerodinamičnost, brže punjenje, manju potrošnju i manju cenu, za oko 3000€.

U Ženevi, Nissan će predstaviti i 370Z Nismo, 2013 MY GT-R, Juke Nismo i Resonance koncept, zajedno sa pomenutim Note-om i Leaf-om. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group