Moćni EV model kineskog brenda neodoljivo podseća na Porsche 911

Više slika

Više slika

Svet konačno ima bolji uvid u novi Lignthning Cat električni sportski sedan kompanije Great Wall predstavljen Shanghai Auto Show sajmu automobila…

Ovo što vidite u galeriji jeste Ora Lightning Cat koncept vozilo koje poseduje potpuno novi električni pogonski sklop i vuče obilje stilskih dizajnerskih karakteristika iz više modela kompanije Porsche, kako Panamera, tako i 911 linija.

Predstavljen na Shanghai Auto Show sajmu automobila, Lightning Cat poseduje jednostavno dizajnirane, ovalno oblikovane farove i nedostatak prednje maske. Great Wall brend opremio je svoje vozilo unikatnim kompletom točkova sa zakrivljenim krakovima felni, finiširanih u srebrnoj boji. Ono što čini da se ovaj model najviše ističe jeste njegova dvotonska kombinacija finiša na karoseriji, kombinovana sa mat sivim i metalik bronzanim akcentima na vratima i rubovima prednjih točkova.

Iako prednji deo ovog koncepta nedodoljivo podseća na 911 liniju, krovna konstrukcija mu je staklena i popuno unikatna dok na suptilan način lučno pada do same ivice vetrobranskog stakla. Automobil je takođe opremljen sa aktivnim zadnjim stabilizatorom, vratima gepeka i štopaljkama koje se ne razlikuju previše od onih sa modela VW Beetle, uprkost tome što je čak i zadnji deo ovog modela svoju inspiraciju posudio iz Porsche dizajna.

Enterijer putničke kabine Lightning Cap modela predstavljenog u Šangaju, opremljen je svetlo narandžastim postavama na sedištima, kontrolnoj tabli, upravljaču i panelima vrata. Unutra je takođe moguće naći i sportski dvokraki volan, informativno-zabavni sistem na šoferšajbni, drugi monitor osetljiv na dodir smešten na centralnoj konzoli i digitalne funkcije. Zadnji deo putničke kabine finiširan je tamno braon nijansom.

Great Wall je opremio svoj automobil sa parom električnih motora, koji omogućuju vožnju na svim točkovima. Proizvođač ovog koncepta tvrdi da će konačni proizvodni model moći da sprinta do stotke iz mesta za svega 3,5 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group